Zimany_042

A szervezetünkben bekövetkezett változások, már a testi tünetek megjelenése előtt is érezhető, kézzel tapintható elváltozásokat hoz létre a talp reflexterületein. Az első reflexológiai kezelést megelőzően, ennek a természetes folyamatnak a kihasználásával, állapotfelmérést végzek. A személyes adatok felvételét követően, a talpon lévő reflexpontokat végigvizsgálva, újam nyomásával kitapintva, megállapítom, hogy melyik szervben, reflexzónában van elváltozás, alul vagy túlműködés. Érzékeny, rizs-gríz szerű felrakódásokat ropogós zónákat keresve, amik gyakran fájdalmas szúrós visszajelzéssel tudatják a kezelttel is az adott probléma jelenlétét.

A talp megmutatja a pillanatnyi állapotunkat és a testünkben, szervezetünkben, az-az a bennünk zajló folyamatokat, és így személyre szabottan határozhatom meg, hogy egy-egy kezelés alkalmával mely zónákat, milyen sorrendben szükséges masszírozni, valamint a kezelések erősségét, ritmusát és gyakoriságát.

A kezelt állapotának megfelelően összeállítom részére, az otthonra ajánlott gyógyteakeverék receptjét, illetve életviteli tanácsokkal látom el.

Az állapotfelmérés során törekszem az összefüggéseket feltárni, és a tünetek valós kiváltó okait megtalálni. Nagyon fontos, hogy a kezelések alkalmával a tünetek kezelésével párhuzamosan a kiváltó okokat is kezeljük, és szüntessük meg. Cél a test, lélek, szellem tökéletes egységének, harmóniájának az elérése, és hosszú távú fenntartása.

Zimany_041