Zimany_089

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. Az általános orvosokat 90%-ban olyan stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a fej, hát és nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrációképesség, szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség. A masszázzsal nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissítem fel, hanem, csodálatos hatást fejtek ki az idegrendszerre is. A masszázs hatására aktivizálódik a paraszimpatikus idegrendszer, ami ellensúlyozza a test, stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszültségét, lehetővé teszi a normális szívritmust, vérnyomás és keringés helyreállását és ezáltal, jobb alvást is biztosít.

A masszázzsal ellazítom az izomgörcsöket, minek hatására megszűnnek a nyak- váll- hát-, csípő-, derék- és egyéb izomfájdalmak. A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fellazult izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul.

Felgyorsul a sérülések utáni felépülés, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, de mindenekelőtt elősegíti a relexációt és csökkenti a stressz hatásait.

Sokuknak sérülésekből vagy betegségekből származó krónikus fájdalmakkal kell élniük mindennapjainkat. Masszázsterapeutaként segítek a fájdalmat előidéző állapot megszüntetésében, a személyre szabott masszázsprogramommal. Szakképzett masszőr-terapeutaként kezemmel olyan ingerületeket gerjesztek a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a krónikus fájdalomingerületek eljutását az agyba. Ezen kívül a masszázs, az agyat endorfin (a test természetes fájdalomcsillapítója) kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat, és a kellemetlen tüneteket. A masszázs önmagába véve is fájdalomcsillapító hatású.

Svédmasszázs – frissítő, kondicionáló, relaxáló, stressz oldó. A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredeti formája ötvözi a masszázst és a testgyakorlatokat .A masszázs során simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissítem fel a szervezetet. A fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását.

Célja az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, a szervezet karbantartása. A bőr, az izmok megdolgozása, a letapadások, izomcsomók fellazítása, megszünteti a görcsös izomfájdalmakat és enyhíti a stressz hatásait.

Zimany_120

„Egy fiatal lány fájdalommal küzd, amely nem akar elmúlni. Édesanyjának egy barátnője azt mondja, hogy a közelben él egy gyógyító, aki az ilyen fájdalmat meg tudja szüntetni. Egy napon az anya fogja a lányát és felkeresik ezt a gyógyítót.

A gyógyító feltesz néhány kérdést: Ezután ahelyett, hogy adna a lánynak valamit, amit le kell nyelnie, ráhelyezi a szakavatott kezeit a lány testére és különböző helyeken megnyomogatja és megdörzsöli azt. Mire a gyógyító végez, a lány fájdalmai már enyhülnek. Az anya fizet a gyógyítónak és elmennek. Egy vagy két nap múlva a fájdalom teljesen megszűnik.

Ez az eset megtörténhetett Kínában Krisztus Urunk születése előtt 1000-ben. Megtörténhetett azonban Indiában is, akár olyan régen, mint a Krisztus Urunk születése előtti 3. század. A szóban forgó gyógyító lehetett Herodicus vagy az egyik tanítványa, de akár én is.”
Forrás: Klinikai masszázsterápia

 

A masszázs az alábbi problémák kezelésére, fájdalmak enyhítésére alkalmas:

 • fájó testrészek
 • feszes görcsös izmok
 • porckorongsérv
 • ízületi panaszok
 • reumatikus problémák
 • fájdalmas izomcsomók
 • nyak- váll és hátfájdalom
 • végtagokba sugárzó fájdalom, zsibbadás
 • csípő és derékfájdalmak
 • stressz miatti fejfájás
 • nyaki porckorong elváltozások miatti tünetek
 • alvászavarok
 • hangulatingadozás
 • rossz testtartás
 • a test egyoldalú terhelése ( pl. ülőmunka )

 

Masszázs speciális ízületi kimozgatással:

A speciális ízületi kimozgatással egybekötött teljes testmasszázsommal nagyon hatékonyan tudom kezelni a lumbális derék, és nyaki, valamint a háti panaszokkal hozzám fordulókat. Rendszerint már az első kezelést követően nagymértékű javulásról számolnak be a kezeltek. A harmadik negyedik kezelést követően teljes mértékben megszűnnek a panaszaik, és már csak a jó közérzet, egészséges állapot marad.