Zimany_251

Zimány Tamás természetgyógyász–reflexológus, masszázsterapeuta vagyok. 33 évesen, találkoztam első Mesteremmel, Dr. Táncos Máriával. Egy kezelés alkalmával találkoztunk és azonnal magával ragadott a tudása. Látta érdeklődésem komolyságát és tanítványává fogadott. Általa ismertem meg a test vázát képező csontrendszert, az ízületek felépítését és ezek kezelését. A kezeléseket a test masszírozásával és energiakezeléssel, harmonizálással tettük kompletté. Egy idő után, úgy éreztem ennél többre van szükség és tovább kell képeznem magam.

 

Az elvégzett tanfolyamok:

  • A Thai-biomasszázst Tihanyi Tamástól
  • Az Alternatív Nyirokmasszázst, cellulit és fogyasztómasszázst Faragó László tanár úrtól
  • Shaolin eredetű izületmanipulációt Jene Kálmántól
  • Biologikát, a daganatok és sorvadások Kovács József trénertől tanultam
  • Természetgyógyász-reflexológus képzést Balázs Istvántól
  • Reiki beavatást Dr.Táncos Máriától és Papp Zoltán REIKI Mestertől kaptam.

 

Hosszas keresgélést követően jutottam el Balázs Istvánhoz, aki évtizedes praxissal és tanítási tapasztalattal rendelkező Természetgyógyász-Reflexológus. Első körben az egészségügyi alapmodult, és a természetgyógyászatot tanultam. A Mesteremmel együtt töltött rengeteg idő alatt, a tanító és tanítványból, barátokká fejlődött a kapcsolatunk. Ő már akkor tudta, hogy Reflexológust „farag” belőlem. A közelében egyre többször tapasztaltam, az általa végzett talpreflexológia csodálatos működését, áldásos hatását, és azon kaptam magam, hogy szívom magamba az információkat és tanulom a reflexológiát. Mesterem a hosszú pályafutása alatt összegyűjtött tapasztalatait, és hatalmas tudását önzetlenül megosztotta velem, így nagyon alapos felkészítéssel vághattam neki a vizsgáimnak. A sok tanulást és gyakorlást követően, 2010. március 31-én nagyon jó eredményű ETI vizsgával, Okleveles Természetgyógyász-reflexológus lettem. Kezelések során örömmel tapasztaltam, hogy talpreflexológiával a kezeltek állapota visszafordítható és gyógyuláshoz segíthetem Őket. A testkezelésekhez, testmasszázshoz képest még nagyon fontos, hogy szemben találtam magam a kezelttel, és egy közvetlenebb kommunikációra nyílt lehetőségem. Ezáltal már nem csak a fizikai kezelésekkel tudtam segíteni, hanem a lelki és mentális problémákkal is tudtunk a kezelések közben foglalkozni. Egy-egy kezelés közbeni beszélgetéssel olykor hatalmas gátakat oldottam föl, máskor olyan problémákra találtuk megoldást, amire a kezeltem Önmaga nem lett volna képes. Így hamar megtapasztaltam, hogy a test, szellem, lélek egységét egyszerre tudom kezelni. Egy komplett kezelési módszerről beszélhetünk, mivel állapotfelmérésre, öngyógyító mechanizmus beindítására, immunrendszer erősítésére, méregtelenítésre, harmonizálásra, valamint prevencióra (megelőzésre), orvosi kezelések kiegészítésére, relaxáló- és kényeztető kezelésekre használható. Hamar elszántam magam, és megnyitottam saját kis természetgyógyász rendelőmet, ahol a talpreflexológián kívül még különböző masszázsprogramokkal, úgymint svédmasszázs, speciális izomlazító masszázzsal egybekötött ízületkimozgatás, relaxációs masszázs, nyirokmasszázs, és ízület manipulációval fogadom kezeltjeimet.

Zimany_001

A különböző masszázsokkal és talpreflexológiával, nagyon jó eredményeket, gyógyulásokat érek el.

A speciális masszázsommal kombinált ízületi kimozgatással nyaki, háti, lumbális panaszok szűnnek meg.

A tradicionális nyirokmasszázzsal az ödémákat, vizesedéseket nagyon hatékonyan kezelem.

A talpreflexológia kezelés közben, lehetőségem nyílik a test és a szervek kezelésén túl, a lélekkel és a mentális problémákkal is foglalkozni.

Ezzel a kombinációval, régóta meglévő tüneteket szüntetek meg, melyeket évek óta próbált az illető minden más terápiával sikertelenül megoldani.

Mindig törekszem a tünetek okát megtalálni, akár testi, akár lelki eredetűek, és ezek kezelésével megoldani a problémákat.

Minden kezelés egyben személyes tanítás is. Az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, jelentkezzen be, vagy csak hívjon fel, akár egy kérdéssel is. 

 

Zimány Tamás

Természetgyógyász-reflexológus

Videók

 

 

Fotók